به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از تحلیل بازار؛ در روز گذشته بازار شاخص کل با روند مثبت آغاز به کار کرد و این روند صعودی را تا پایان معاملات ادامه داد. شاخص هم وزن و شاخص فلزات اساسی نیز تا پایان معاملات روند صعودی داشتند.
نماگر اصلی بورس ۱۸ هزار و ۲۳۱ واحد رشد کرد و به یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۸۹۵ واحد رسید. شاخص کل هموزن ، در انتهای معاملات، ۳ هزار و ۱۵۵ واحد افزایش داشت و رقم ۳۷۳ هزار و ۱۸۳ واحد را نشان داد.
شاخص فلزات اساسی امروز با افزایش همراه بود و با رشد ۱۳ هزار و ۳۷۰ واحدی، روی خانه ۹۱۶ هزار و ۸۵۸ واحدی ایستاد. اکثر نماد های فولادی امروز روند مثبت داشتند و در این میان باز هم نماد ملی سرب و روی ایران با رشد نزدیک به ۵ درصدی بیشترین رشد را در این گروه داشت.
امروز اکثر نماد های گروه بانکها و موسسات اعتباری روند مثبت داشتند و فقط ۳ نماد رنگ قرمز به خود دیدند اما در گروه محصولات کانی غیر فلزی اکثر نماد ها با کاهش قیمت همراه بودند و ۳ نماد در این گروه مثبت بودند. در گروه محصولات شیمیایی اغلب سبز رنگ بودند و نماد اختیار پارسیان با رشد نزدیک به ۵۳ درصدی، بیشرترین افزایش را در بین نماد های این گروه داشت. نماد های گروه خودرو نیز با افزایش همراه بودند اما در این گروه شاهد کاهش نزدیک به ۵ درصدی در ۸ نماد بودیم.
دیروز نماد «فتوسا» بیشترین رشد و نماد«تپکو» بیشترین ریزش را داشتند. نماد «فارس» بیشترین تاثیر در مثبت ماندن شاخص کل را داشت.
پوریا نوروزی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با معاملات بورس گفت: بازار سرمایه بهترین رشد را نسبت به چند روز گذشته از خود نشان داد و ارزش معاملات هم افزایش قابل توجهی داشت. به نظر میرسد ابهامات بازار سرمایه و ریسکهای سیاسی در بازار به حداقل خود رسیدهاند و تنها مذاکرات برجام به عنوان اصلیترین ریسک سیاسی در بازار نقش بازی میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: تا زمانی که در مذاکرات وین نتایج قابل توجهی را نبینیم متغیر اصلی بازار همان متغیرهای درونزای شرکتها مثل برنامههای توسعهای خواهند بود و در مواردی هم بازارهای جهانی میتوانند به عنوان عامل بیرونی مهم باشند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در حال حاضر ابهامات اصلی درباره فاکتور اصلی رشد بازار یعنی نرخ دلار وجود دارد، گفت: همان طور که مذاکره کنندگان گفتهاند توافقات حاصل شده اما باید منتظر نتایج مثبت و منفی آن باشیم و برخی از افراد دلار ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان را قابل پیشبینی میدانند اما این ارقام منطقی نیستند و برای نرخ دلار همان محدوده ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان قابل تصور است و باید به این نکته توجه کرد که اگر دلار در این محدودهها هم بچرخد باز هم بازار پتانسیل رشد را ندارد.
نوروزی درباره فاکتورهای ارزیابی بازار مطرح کرد: P/E و سایر فاکتورهای ارزشیابی برای بازار یک وضعیت نوسانی و با ثبات را پیشبینی میکنیم و جهت کلی بازار به سمت نمادهای خاص حرکت میکند. گروههایی مثل غذا و دارو با توجه به اینکه ارز تدریجی در آنها در حال حذف شدن است، رشد خوبی را در آنها شاهد خواهیم بود اما باید بدانیم که نرخ دلار که بازوی اصلی رشد بازار است قدرت خودش را از دست داده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نرخ دلار در بازار به ثبات رسیده است اما با همین قیمتها هم پتانسیل رشد را نخواهد داشت وبازار به سمت تک نمادهای خاص حرکت میکند.
نظر شما